Koopinformatie en voorwaarden

Parc Le Duc is eind jaren ‘70 opgezet als stacaravanpark en in de loop der jaren uitgegroeid tot een vakantiedomein van ruim 50 hectaren.

Op 11 hectaren daarvan zijn ruime kavels uitgezet, van minimaal 250 m², maar velen zijn rond 500 of meer m²! Op het park staan circa 180 recreatie-eenheden variërend van chalet-caravans, mobil homes tot stenen vakantiewoningen, allemaal in bezit van particuliere eigenaren. Verder vindt u op het park een nieuw zwembad, restaurant, tennisbaan, minigolf- en jeu de boulesbaan en een sportveld. Het hele park is voorzien van draadloos internet (WiFi).

Parc Le Duc is een vakantiepark met uitsluitend recreatiewoningen. Het park is het gehele jaar geopend, maar permanente bewoning is niet toegestaan!

Het park is ondergebracht in de Nederlandse Stichting “Parc Le Duc”. Alle eigenaren van de vakantiewoningen maken deel uit van de Stichting en hebben via een certificaat het gebruiksrecht verkregen van een nader omschreven perceel van de Stichting. Wil een certificaathouder van de Stichting dit gebruiksrecht overdragen, dan wordt zijn certificaat ingenomen en een nieuw certificaat, op naam van de koper van een wooneenheid, uitgeschreven voor het betreffende kavel.

De grond blijft in eigendom van de Stichting Parc Le Duc; via het overschrijven van een certificaat wordt het gebruiksrecht voor een nader omschreven kavel verkregen.

Een certificaathouder ("eigenaar") op Parc Le Duc is verplicht zich te houden aan de regelgeving van het park die is vastgelegd in statuten, bouwvoorschriften en een parkreglement. Deze informatie wordt u op aanvraag verstrekt.

Alle certificaathouders van de Stichting dragen bij in de kosten van het park: personeel, zwembad, infrastructuur, nutsvoorzieningen, etc. Jaarlijks wordt in de Algemene Vergadering van Certificaathouders een vaste jaarbijdrage vastgesteld. Vanaf 2016 heeft de eigenaar/certificaathouder het gebruiksrecht zonder extra kosten voor verblijf. Voor ieder ander die gebruik maakt van een vakantieverblijf, zonder aanwezigheid van de eigenaar, worden servicekosten in rekening gebracht. Voor 2021 bedragen deze € 70,00 per week, ongeachte het aantal personen. 

Koop bestaande bouw of nieuwbouw
U kunt certificaathouder worden op Parc Le Duc via de koop van een bestaande wooneenheid, met overdracht van het gebruiksrecht van de kavel, of door het plaatsen van één van de door de Stichting toegestane nieuwe eenheden op een nog uit te geven certificaat op een lege kavel.

Een prijsbepalende factor voor de bestaande wooneenheden is de staat van onderhoud.

Via een interne regelgeving wordt de veiligheid op het park goed in de gaten gehouden, maar de eigenaar is zelf verantwoordelijk voor het algemene onderhoud en de aankleding.

Tevens bestaat de mogelijkheid om nieuwe vakantieverblijven te laten plaatsen; hetzij als vervanging van een bestaande chaletcaravan, hetzij op een nog onbebouwde kavel. (zie hiervoor de informatie elders op deze site)

Mocht u meer informatie willen of heeft u belangstelling, neem dan gerust kontakt op met de beheerder op Parc Le Duc:

De heer E (Eddy) van der Made
Route de Fontanès,
RD109
34270 Vacquières  -  France
T: +33 467 55 23 70  
E: info@parcleduc.nl

Aanbod

foto nr soort prijs
194Mobile home€ 21.500,00

>> Bekijk het complete aanbod!